| Posted: 27 Czerwiec 2009 o 12:50 | IP Logged
|
|
|
Wiele osób z pewnością zadaje sobie to pytanie, przed podjęciem decyzji czy kontynuować naukę, gdzie i jaki wybrac kierunek? Juz po roku nauki zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę to co jest naistotniejsze to wiedza wykładowcy oraz umiejętność podzielenia się nią ze studentami jak i zaangażowanie studenta w dany temat. Jesli występuje takie sprężenie zwrotne nie trzeba szukać skończenia prestizowej uczelni. I tylko wtedy ma sens jakakolwiek dalsza nauka. Niekiedy trzeba zacząć od nauki dodawania ułamków, ale nikt tak nie pozostaje póżniej w pamięci jak dr. Górczyński , W kazdym razie ułamki ( i nie tylko) będe juz znać bardzo długo. ;)Trudno wymienić wszytskich wspaniałych wykładowców, ale naprawdę to co mi przekazali przez 3 lata jest bezcenne jak i zainteresowali tematem, który był mi nieraz napradę obcy ( nie cierpiałam matematyki);) Równiez finanse były dla mnie dziedzina obcą, ale po wykładach z dr. Szczepankowskim pozostaje tylko odczucie dlaczego tak krótko;)
Wybór kierunku nie jest łatwy- pomimo, że od początku interesowało mnie zarządzanie zasobami to czasami przychodzi myśl czy nie warto było spróbować kierunku informatyka. Myślę , że na niejednej uczelni o takim poziomie moga tylko pomarzyć. Ważne, aby chcieć się czegoś nauczyć tylko dla siebie. A warto ZAWSZE, ja tylko mogę żałować, że tak późno.:)) 
|