| Autor |
|
irek Newbie

|
| Posted: 09 Czerwiec 2009 o 14:15 | IP Logged
|
|
|
Zgadzma się z przedmówcami nie da się porównać , czy wybrać pomiędzy komputerem a konsoloami .Konsola służy tylko do gry , a komputer między innymi do grania .
Edytowany przez irek on 09 Czerwiec 2009 o 14:19
|
| Na górę |
|
| |
Jakub Senior Member

Dołączył: 15 Listopad 2004 Lokalizacja: Poland Wiadomości: 318
|
| Posted: 09 Czerwiec 2009 o 20:14 | IP Logged
|
|
|
irek napisał:
| Konsola służy tylko do gry |
|
|
Tu skoleji ja się z tobą nie zgodzę mam xbox 360 podłączonego do net-u, owszem czasem pogram ale ta konsola z dyskiem 120GB jest jak Windows Multimedia Center w moim domku i spełnia nie tylko funkcje samograja.... a nawiasem mówiąc poczytajcie o tym Projekt NATAL i powiedzcie co o tym sądzicie
__________________ --==PaSjA==--
"Nie Ludzie Nami Rądzą Lecz własne Słabości"
|
| Na górę |
|
| |
ejrene Admin Group

Dołączył: 24 Listopad 2003 Lokalizacja: Poland Wiadomości: 749
|
| Posted: 09 Czerwiec 2009 o 23:45 | IP Logged
|
|
|
roznica coraz bardziej sie zaciera dla tego ze rosna wymagania uzytkownikow, teraz komputer nie podlaczony do netu to trup a wiekszosc gier czegos chce od internetu a to rejestracji a to bonusow a to gra w sieci dla tego nie dodanie przegladarki to glupota ale w dalszym ciagu twierdze ze konsole sa projektowanie dla graczy a pcet to kloc jak lego podkreca sie go pod konkretne zastosowanie konsola to tez komp podkrecony dla graczy :)
__________________ ejrene
http://www.ejrene.neostrada.pl
http://www.wszim-sochaczew.edu.pl/ejrene
|
| Na górę |
|
| |
misiek84 Samorząd

Dołączył: 27 Październik 2004 Lokalizacja: Poland Wiadomości: 64
|
| Posted: 10 Czerwiec 2009 o 08:30 | IP Logged
|
|
|
WOW! Coś się dzieje na tym forum. Więc jednak filipińska epidemia nie zabiła wszystkich! Uff a już się bałem.
Co do projektu NATAL to przypomnijmy sobie kamerkę eyetoy dla PS2. Widzicie róznice miedzy nią a Natal-em? Bo ja jakoś nie 
Pozdrowienia dla żyjących z WSZIM-u 
|
| Na górę |
|
| |
Jakub Senior Member

|
| Posted: 14 Czerwiec 2009 o 21:08 | IP Logged
|
|
|
misiek84 napisał:
Co do projektu NATAL to przypomnijmy sobie kamerkę eyetoy dla PS2. Widzicie róznice miedzy nią a Natal-em? Bo ja jakoś nie 
|
|
|
Przejrzałem tą kamerkę eyetoy dla PS2 i jeśli nie widzisz różnicy między nią a projektem NATAL Xbox 360 to proponuje wizytę u okulisty....
|
| Na górę |
|
| |
misiek84 Samorząd

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 09:29 | IP Logged
|
|
|
Ech, uszczypliwość, widać, że to lubisz.
Chodzi mi o sam zamysł. Microsoft mówi piękne hasła, że jaki to rewelacyjny i innowacyjny pomysł. Jaki innowacyjny? W Eyetoy przecież chodzi o to samo. Grasz ruszając się przed kamerką. Oczywiście można ten pomysł bardziej rozwinąć jednak, jeśli zagłębiłbyś się bardziej w temat wiedziałbyś, że był taki tytuł, w którym machałeś mieczem przed ekranem i biegałeś. Czy nie o to chodzi w Nantal-u? Microsoft podłapał pomysł sony, dopracował, ubrał w swoje piórka, napisał na kamerce „Microsoft” i sprzedaje, jako swój rewelacyjny i INNOWACYJNY (!!!) pomysł.
|
| Na górę |
|
| |
Jakub Senior Member

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 09:47 | IP Logged
|
|
|
misiek84 napisał:
| Ech, uszczypliwość, widać, że to lubisz. |
|
|
Zgadza się. Czasem jak wiedzę jak ktoś nie ma dokładnych informacji a się mądrzy to mnie szlak trafia
misiek84 napisał:
Chodzi mi o sam zamysł. Microsoft mówi piękne hasła, że jaki to rewelacyjny i innowacyjny pomysł. Jaki innowacyjny? W Eyetoy przecież chodzi o to samo. Grasz ruszając się przed kamerką. Oczywiście można ten pomysł bardziej rozwinąć jednak, jeśli zagłębiłbyś się bardziej w temat wiedziałbyś, że był taki tytuł, w którym machałeś mieczem przed ekranem i biegałeś. Czy nie o to chodzi w Nantal-u? Microsoft podłapał pomysł sony, dopracował, ubrał w swoje piórka, napisał na kamerce „Microsoft” i sprzedaje, jako swój rewelacyjny i INNOWACYJNY (!!!) pomysł. |
|
|
Powiem ci tak patrząc na to od strony klienta czy też potencjalnego gracza możesz myśleć że projekt "NATAL" to ściągnięty pomysł Sony na "dopingu", otóż nie mechanizmy wykorzystujące zasady działania są zupełnie inne i od strony programowej wygląda to zupełnie inaczej, pytałem osoby która jest związana z microsfot... Co prawada zanim projekt "NATAL" natal zaistnieje w wersji finalnej trochę wody upłynie... Nawiasem mówiąc projekt ten to nie tylko granie bez użycia kontrolera to także interaktywny kontakt z urządzeniem, jak video rozmowy czy roznawanie użytkownika po głosie i dopasowanie do niego jego profilu, ale to nawiasem mówiąc...
Jeśli dalej tkwisz przy swoim to powiedz mi taką rzecz czy samochód "parowy" to jest to samo co współczesny samochód?
Edytowany przez Jakub on 15 Czerwiec 2009 o 09:50
|
| Na górę |
|
| |
misiek84 Samorząd

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 10:39 | IP Logged
|
|
|
Cytat:
Jeśli dalej tkwisz przy swoim to powiedz mi taką rzecz czy samochód "parowy" to jest to samo co współczesny samochód? |
|
|
Z ogólnego zamysłu tak. I jedno i drugie ma za zadanie przewieść człowieka z miejsca A do punktu B bez wysiłku dla tego człowieka
Ale jeśli używasz już takich metafor to jak wiemy pierwsze samochody na świecie bardzo się różnią od obecnych ale czy to znaczy że te pierwsze samochody to nie samochody bo nie mają wbudowanego GPS-u, ABS-u, ESP i kilku innych skrótów?
eyetoy to taki pierwszy model Forda a Nantal to nowoczesny Merc klasy S ale obydwa to samochody i nie możemy powiedzieć, że to Mercedes wymyślił samochody na świecie
Aha i ja się nie mądrze tylko wypowiadam swoje zdanie bez głupiej uszczypliwości świadczącej tylko o Twoim poziomie.
Edytowany przez misiek84 on 15 Czerwiec 2009 o 10:44
|
| Na górę |
|
| |
Jakub Senior Member

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 10:52 | IP Logged
|
|
|
kończąc tą mało konstruktywną dyskusję eyetoy to nie to samo co NATAL i tyle nie będę ci tłumaczył różnic bo i tak nie zrozumiesz zamysłu programistów.
A wypowiadając się o moim poziomie przesadziłeś... tyle ci powiem!
|
| Na górę |
|
| |
ejrene Admin Group

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 11:12 | IP Logged
|
|
|
prosze o wiecej luzu z jednej i drugiej strony
__________________ ejrene
http://www.ejrene.neostrada.pl
http://www.wszim-sochaczew.edu.pl/ejrene
|
| Na górę |
|
| |
misiek84 Samorząd

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 12:06 | IP Logged
|
|
|
Ok, własna opinia jest jak dziura w dup*e - każdy ją ma
Ja twierdze tak, Ty inaczej i spoko, jak jażdy by miał takie samo zdanie świat był by nudny.
Co do mojej przesady to sam mnie do tego sprowokowałeś. Jeśli Cię uraziłem, przeraszam.
|
| Na górę |
|
| |
Jakub Senior Member

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 12:47 | IP Logged
|
|
|
Kiedyś ktoś bardzo mądry i inteligentny powiedział "...Nie będę się kopał z koniem..."
Misiek84 szanuję twoją opinię mamy dwa punkty widzenia ty patrzysz jak typowy odbiorca ja patrzę z punktu - jak to jest zrobione. To tak jak z samochodami dużo się nie róznią od starych mają drzwi, okna, cztery koła, ale zamiast silnika parowego jest sinlik Diesla. Tak samo tu jest tu niby to samo a zarazem zupełnie inna technologia.
Pozdrawiam i cieszę się, że ktoś ma co trzeba na miejscu aby podejmować dyskusję, pozdro dla ciebie
Edytowany przez Jakub on 15 Czerwiec 2009 o 12:50
|
| Na górę |
|
| |
Alan Groupie

Dołączył: 10 Listopad 2003 Lokalizacja: Poland Wiadomości: 42
|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 14:17 | IP Logged
|
|
|
Oj panowie, wiecej ludzu i mniej emocji by się wam przydało.
EyeToy owszem, to po prostu kamerka z detekcją ruchu, wykorzystywana w grach.
Project Natal to także sterowanie głosem oraz wykorzystanie detekcji ruchu w grach, ale i poza nimi. Jesli dodac do tego rozpoznawanie kształtów oraz umożliwienie interakcji głosowej z komputerowym awatarem (Project Milo), to mamy do czynienia z czymś naprawdę świeżym i nowym.
|
| Na górę |
|
| |
Jakub Senior Member

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 16:11 | IP Logged
|
|
|
I tym samym oddałeś kwitensencje sporu Ten wątek tematu uważam za zamknięty.
|
| Na górę |
|
| |
ejrene Admin Group

|
| Posted: 15 Czerwiec 2009 o 16:13 | IP Logged
|
|